Developeři nabízejí bydlení v Praze a přitom v zeleni

Developeři nabízejí bydlení v Praze a přitom v zeleni

Užívat si výhod velkého města a přitom bydlet v zeleni a soukromí. Že právě o tomto sní většina obyvatel velkých měst, dokazuje zvýšený zájem o domy, které jsou součástí developerských projektů.

Řadové domy nebo viladomy?

Ačkoli v Praze developeři stále staví více bytů než domů, letos se zvýšila i nabídka tohoto typu nemovitostí. Staví se hlavně v okrajových částech, aby měli rezidenti jistotu klidu a soukromí. Důležitým požadavkem je ale snadná dostupnost do centra a občanská vybavenost v okolí.

Nejčastějším typem stavby jsou řadové domy, stále oblíbenější jsou ale i viladomy. Samostatné domy se v Praze netěší příliš velké oblibě kvůli své vysoké prostorové náročnosti.

Bydlení v Praze v zeleni

Řadové domky a viladomy tolik místa nepotřebují a navíc je možné ušetřit na stavebních nákladech. Velmi často bývají také nízkoenergetické, takže se majitelům vyplatí nejen investice, ale i provoz domu.

Viladomy pak oproti řadovým domům vynikají tím, že poskytují veškeré pohodlí a soukromí domu za cenu bytu.

Jak se bydlí V Čeňku

Ukázkové viladomy lze najít například v bytovém komplexu V Čeňku v Dolních Počernicích. Společnost Sekyra Group tu postavila celkem 53 bytů v 6 bytových domech o velikosti od 1+kk po 4+kk. O velkém zájmu o tento typ bydlení svědčí i to, že už jsou volné pouze dva byty.

V Čeňku si můžete vybrat z mezonetového bytu 3+kk se zahradou nebo bytu kategorie 1+kk. Na své si tedy přijdou rodiny s dětmi i tzv. singles.

Bytové domy přímo sousedí s původní vilovou zástavbou a jsou vzdáleny pouze 300 metrů od zámku, centra obce i rybníku. Přírody a procházek si tedy užijete dosyta a pokud budete chtít pro změnu na nákupy nebo do kina, sednete do auta a za 8 minut (autobusem za 10) jste na Černém mostě.

<< Zobrazit všechny aktuality