Rekordní výstavba nových bytů je tahounem českého stavebnictví

Rekordní výstavba nových bytů je tahounem českého stavebnictví

Aktuální data Českého statistického úřadu dokazují, že stavba nových bytových domů významně pomáhá celému odvětví stavebnictví. To až do října druhým rokem rostlo, nyní však stavební produkce meziročně poklesla o 1,3 %. Situace by se však mohla opět obrátit.

Přestože ještě neskončil, byl letošní rok rekordní hned ze dvou důvodů. Češi si vzali rekordní počet hypoték na bydlení. Jejich sazby totiž byly na historickém minimu a Čechům se poprvé od roku 2007 zachtělo více utrácet. S tím souvisí i fakt, že se prodalo nejvíce nových bytů. Dvě třetiny z nich, zhruba 7 000, jich bylo v Praze.

Rekordní výstavba bytů v Praze

O byty v Praze mají zájem nejen Češi ale čím dál častěji také Slováci a bohatí cizinci, které si pořizují byty v centru na dovolenou. Mnoho lidí si také díky levným hypotékám pořídilo nové byty, které dále pronajímají.

Byty v Praze nabízí hlavně developeři

Vzhledem k vlivu, který má výstavba nových bytů na stav českého stavebnictví, prohlásil náměstek ministra průmyslu a obchodu a místopředseda Rady vlády pro stavebnictví ČR Jiří Koliba, že by měl stát výstavbu nových bytů podporovat.

Poptávku zájemců o nové bydlení podle něj uspokojují hlavně developeři, a to především v Praze. I kdyby ale stát výstavbu nových bytů nakonec nepodpořil, byty v developerských projektech budou v Praze na prodej stále.

Nové byty najdete v Modřanech

Například developer Sekyra nabízí byty na prodej v Praze 4. V Modřanech vyrostou dva rezidenční domy s celkovým počtem 76 bytů od 30 m2 do 90 m2. V nabídce jsou byty 1+kk, 2+kk i 3+kk. Vyberou si tedy singles i početné rodiny.

Rekordní výstavba bytů v Praze

V okolí najdete veškerou občanskou vybavenost i dostatek možností pro aktivní odpočinek. Snadná dopravní dostupnost do centra Prahy je samozřejmostí.

Pokud vás neláká bydlení v bytě nebo Praha 4, společnost Sekyra nabízí také pozemky v Praze 9. Můžete vybírat z 62 pozemků, 12 typů domů na klíč nebo si při dodržení pravidel navrhnout dům podle svých představ.

<< Zobrazit všechny aktuality